30/11/2020 JCB introduceert electrische verreiker

JCB verreiker gaat elektrisch
JCB lanceert zijn allereerste elektrisch aangedreven verreiker nu de uitbreiding van zijn E-Tech-assortiment van emissievrije machines in een stroomversnelling komt.

Meer dan 43 jaar nadat het bedrijf als eerste op de markt kwam met een verreiker, komt het opnieuw uit de hoek met deze volledig elektrische 525-60E. De verreiker is ontworpen om dezelfde prestaties te leveren als de conventionele dieselvariant. Een volledige 8-urige werkdag draaien, is mogelijk..

De 525-60E maakt gebruik van twee elektromotoren, één voor de aandrijflijn en een tweede voor het aandrijven van het hydraulische systeem. De bediening van de telescooparm wordt geregeld middels een joystick die een elektro-hydraulisch kleppenblok bediend, met hydraulische regeneratie bij het zakken en inschuiven van de giek. Er zijn diverse oplaadopties. De remregeneratie verhoogt de acculading en de regeneratieve hydrauliek verhoogt de efficiëntie.

Hefvermogen
De buitenafmetingen zijn ongewijzigd ten opzichte van het dieselmodel. De 525-60E heeft eveneens dezelfde draaicirkel aan de buitenzijde van 3,7 meter. Het maximale hefvermogen is 2.500 kilo, met een maximale belasting van 2.000 kilo op de volledige hefhoogte van 6 meter.

De elektromotoren zijn 85 procent efficiënt, wat overeenkomt met het rendement van 45 procent van een dieselmotor. De 96V lithium-ion batterij kan een volledige ploegendienst draaien, en biedt mogelijkheden m.b.t. Vamil/MIA.

Voor meer informatie: https://bit.ly/37gNIMx

Heeft u een vraag? Stel deze dan gerust